ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ, Απαντά ή όχι ο Πρόεδρος του «Γιάννης Γάλλος»

291

Έλεγχοι διεξάγονται για το νόμιμο ή μη ελλιμενισμό του κρουαζεροπλοίου COSMOS και τις ενέργειες του φορέα διαχείρισης της ναυταθλητικής μαρίνας «Γιάννης Γάλλος».

Δημοσιεύουμε σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα έγγραφο του λιμεναρχείου Σαρωνικού που αφορά έλεγχο του φορέα διαχείρισης της ναυταθλητικής μαρίνας «Γιάννης Γάλλος» (σε συνέχεια της από 22/10/16 καταγγελίας του Γεωργίου Καστάνη).

Από το έγγραφο αυτό με αρθ. πρωτ. 2132.22/1184/2017 της 19ης Απριλίου 2017 προκύπτει ότι :

  1. Την 1/11/16 το  Α’ ΛΤ Φλοίσβου ζήτησε από τον φορέα διαχείρισης της ναυταθλητικής μαρίνας Καλλιθέας Γιάννης Γάλλος τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, τον ακριβή χρόνο και τα στοιχεία του νομικού ή φυσικού προσώπου που προέβη στην τοποθέτηση ενός εμπορευματοκιβωτίου  στον χερσαίο χώρο της ναυταθλητικής μαρίνας Καλλιθέας.
  • Ο φορέας Γιάννης Γάλλος απάντησε ότι ο χώρος που έχει τοποθετηθεί το εμπορευματοκιβώτιο δεν ανήκει στην αρμοδιότητά του, αλλά στην ΕΤΑΔ ΑΕ. 
  •  Το λιμενικό έκρινε ότι ο χώρος αποτελεί χερσαίο χώρο της ναυταθλητικής μαρίνας που διαχειρίζεται ο φορέας Γιάννης Γάλλος και ότι ο φορέας αυτός την 28/3/17, απογευματινές ώρες, επέτρεψε την είσοδο σε γερανοφόρο καθώς και σε όχημα μεταφοράς το οποίο απομάκρυνε το εμπορευματοκιβώτιο. (Προφανώς ο φορέας Γιάννης Γάλλος δεν απεκάλυψε  τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, τον ακριβή χρόνο και τα στοιχεία του νομικού ή φυσικού προσώπου που προέβη στην τοποθέτηση)

2. Την 1/11/16 το  Α’  ΛΤ Φλοίσβου ζήτησε από τον φορέα διαχείρισης «Γιάννης Γάλλος» να του αποστείλει τα λιμενικά σχέδια του εξωτερικού λιμενοβραχίονα, καθώς και γνωστοποίηση εάν οι τεχνικές του υπηρεσίες είχαν τοποθετήσει δέστρες επί αυτού.

  • Την 29/3/17 ο φορέας «Γιάννης Γάλλος» απάντησε ότι οι δέστρες τοποθετήθηκαν από εξωτερικό συνεργάτη προκειμένου να διασφαλιστεί ο ασφαλής ελλιμενισμός διερχομένων σκαφών από έκτακτα καιρικά φαινόμενα. (Ο Πρόεδρος του φορέα «Γιάννης Γάλλος» στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο είπε ότι είναι παλαιές, από τους Ολυμπιακούς αγώνες).
  • Το λιμενικό ενημέρωσε το ειρηνοδικείο Καλλιθέας ότι βρίσκεται σε αναμονή απάντησης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας περιουσίας Αττικής και αναμένει τη σχετική έκθεση αυτοψίας που έχει αιτηθεί. (Προφανώς ο φορέας «Γιάννης Γάλλος» δεν απεκάλυψε  τα στοιχεία του εξωτερικού συνεργάτη του και δεν απέστειλε τα λιμενικά σχέδια του εξωτερικού λιμενοβραχίονα).

Ερωτήματα προκύπτουν για ποίο λόγο δεν δίνει όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα του ελέγχου του λιμενικού ο φορέας διαχείρισης της ναυταθλητικής μαρίνας και αν υπάρχουν παραβάσεις που ενδεχομένως προετοίμαζαν την άφιξη του κρουαζερόπλοιου COSMOS. Έχει ενημερώσει πλήρως και ορθά ο Πρόεδρος του φορέα το Διοικητικό του Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο για όλα αυτά;

Ερωτήματα προκαλεί ότι ο φορέας διαχείρισης της ναυταθλητικής μαρίνας Καλλιθέας Γιάννης Γάλλος απάντησε (αν θεωρηθούν απαντήσεις) στο λιμενικό ύστερα από πέντε μήνες και αφού πρώτα «έδεσε» το COSMOS.

Ελπίζουμε σιγά σιγά να μάθουμε όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς γίνεται στη ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ