Ανεργία το θέμα που απασχολεί τους νέους

135
Αρθρο της Τριανταφυλλιάς Καρακατσάνη

 

Με τον όρο ανεργία εννοούμε, όταν ένα άτομο είναι πρόθυμο να εργαστεί και δεν μπορεί να βρει εργασία παρά μόνο αν υπάρχει προσφορά εργασίας.
Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό ανεργίας, λόγου της οικονομικής κρίσης και έλλειψη παραγωγικότητας. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, έχουμε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο μεγάλων αλλά και μικρών επιχειρήσεων.
Υπάρχει επίσης και ένας μεγάλος ανταγωνισμός για τα άτομα τα οποία επιθυμούν να εργαστούν που αυτός είναι, ο βαθμός σύγκρισης πνευματικής εκπαίδευσης και δεξιοτήτων, με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, είναι ακόμα πιο δύσκολη η εύρεση εργασίας.
Μέσα από την εργασία εμπλουτίζεται η ενέργεια, η δύναμη, η θετικότητα, η κοινωνικότητα αλλά και το οικονομικό εισόδημα.
Χωρίς εργασία υπάρχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και απαισιοδοξία και αυτό οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα για την υγεία όπως κατάθλιψη, άγχος, στρες, αυτοκτονία, κλοπή, ναρκωτικά, ακόμα και αποχή από την ιατρική περίθαλψη. Τέλος από τον μεγάλο βαθμό ανεργίας είναι και η διάλυση οικογενειών και η μείωση αριθμών γεννήσεων γιατί είναι δύσκολο το οικονομικό εισόδημα και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις καθημερινές ανάγκες.
Με τον τρόπο αυτό οι νέοι κατευθύνονται σε άλλες χώρες και μεταναστεύουν επειδή πιστεύουν ότι εκεί η ζωή τους θα είναι πιο εύκολη και για ένα καλύτερο μέλλον.
Η ΕΡΓΑΣΙΑ θεωρείται φάρμακο για τον άνθρωπο θετικής ενέργειας!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ