Ανακοίνωση της παράταξης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Μέσα σ’ αυτούς του δύσκολους καιρούς η Ένωση Γονέων και κηδεμόνων Καλλιθέας είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Τα σχολεία μας έχουν σοβαρά προβλήματα που δεν έχουν καταγραφεί και χρήζουν άμεσης λύσης. Η Ένωση είναι απαραίτητο να οργανώσει των αγώνα μαζί με τους συλλόγους ώστε να διεκδικήσουμε την άμεση λύση τους.

Παρόλα αυτά αναλωνόμαστε σε διαδικασίες εκφυλιστικές με σκοπό την προσωπική προβολή και όχι την οργάνωση του αγώνα.

Σε επίπεδο Αττικής έχουν γίνει από την αρχή του χρόνου κινητοποιήσεις από Ενώσεις και Ομοσπονδία (για ολοήμερα, λειτουργία τμημάτων υποδοχής, παράλληλης στήριξης, ένταξης, για τα κενά, για το Πόθεν Έσχες και το ΑΦΜ κ.α.) για τα οποία οι Σύλλογοι της Καλλιθέας δεν είχαν καμιά ενημέρωση.

Ο ρόλος της Ένωσης Γονέων δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από διεκδικητικός, συντονιστικός και οργανωτικός. Οι Ενώσεις Γονέων υπερασπίζονται το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αναδεικνύουν τα προβλήματα γενικότερα της Παιδείας και μπαίνουν μπροστά στον αγώνα για την επίλυση τους.

Εμείς σαν γονείς πρέπει να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας. Να αντισταθούμε στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να διαστρεβλώνει την κατάσταση και να παρουσιάζει μια εικόνα πλασματική από αυτή την οποία βιώνουμε καθημερινά σαν γονείς στα σχολεία των παιδιών μας.

Με αυτήν την πολιτική στην Παιδεία στερεί το δικαίωμα, καθολικά στη μόρφωση. Έχουμε χορτάσει λόγια για «δημόσια παιδεία» ενώ η πραγματικότητα λέει ότι η παιδεία γίνεται εμπόρευμα. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων. Τελικά τη μόρφωση των παιδιών μας καθορίζει η τσέπη μας ή η τύχη…

Από τη μια επικαλείται συνεχώς ότι «λεφτά δεν υπάρχουν για την Παιδεία» και αφήνει τα σχολεία να υπολειτουργούν και από την άλλη δαπανά 2,4 δις ευρώ για ΝΑΤΟικές ανάγκες.

Από την μια «πουλά» ανθρωπιά και από την άλλη δεν προχωρά την εκπαιδευτική διαδικασία για τα προσφυγόπουλα. Οι τάξεις υποδοχής που έχει δημιουργήσει ακόμα και σήμερα είναι λιγότερες από αυτές που απαιτούνται.

Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας, να σηκώσουμε τα ανάστημα μας και να διεκδικήσουμε όσα τα παιδιά μας και μεις στερούμαστε.

Η δύναμή μας είναι ο συλλογικός αγώνας!

Άμεσα λοιπόν πρέπει η Ένωση Γονέων Καλλιθέας με την προσπάθεια όλων μας να πάμε ένα βήμα μπροστά να αφήσουμε κάθε προσωπική διαφορά και να διεκδικήσουμε:

  • Να λειτουργήσουν παντού όπου χρειάζεται τα Τμήματα Ένταξης και η παράλληλη στήριξη.
  • Εδώ και τώρα να λειτουργήσουν όλα τα ολοήμερα σχολεία, όλα τα τμήματα των ΕΠΑΛ, όλα τα τμήματα κατευθύνσεων. Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 20 τμήματα γενικής παιδείας και 10 στα εργαστήρια και στις κατευθύνσεις.
  • Να δοθεί ένα δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.
  • Να εξασφαλιστεί σύγχρονη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
  • Να μην δίνετε ούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των μαθητών και τη λειτουργία του σχολείου.
  • Εδώ και τώρα άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Άμεσα να πραγματοποιηθούν διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ουσιαστικό σχολείο είναι το σχολείο που καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ