Ανακοίνωση Δημάρχου Σαρωνικού για την παράταση στην απαγόρευση του ψαρέματος στον Σαρωνικό για ακόμη δύο μήνες

Η παράταση στην απαγόρευση του ψαρέματος στον Σαρωνικό για ακόμη δύο μήνες, ως το τέλος του 2017, που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποδεικνύει ότι δικαιολογημένα τόσο ο Δήμος μας, όσο και οι άλλοι Δήμοι της ευρύτερης περιοχής , έλαβαν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ρύπανσης που προκλήθηκε απο το περιστατικό της Σαλαμίνας. Κάναμε καλά που δεν αρκεστήκαμε στις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά αναλάβαμε δικές πρωτοβουλίες.

Αποδεικνύει επίσης ότι ήταν πολύ σωστή η πρωτοβουλία μας να συνεργαστούμε ως Δήμος με τα “Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.” και το ΕΛΚΕΘΕ, για να έχουμε μια ορθή κι επιστημονικά ασφαλή εικόνα για την κατάσταση που βρίσκονται οι παραλίες μας μετά το ναυάγιο.

Και τέλος, αναδεικνύει την ανάγκη να επισπεύσει η Πολιτεία τις ενέργειες που απαιτούνται, για να αποζημιωθούν έγκαιρα οι επαγγελματίες που επλήγησαν οικονομικά απο τις συνέπειες του ναυαγίου.

Την απόφαση να παρατείνουν για δύο μήνες, έως το τέλος του 2017, την απαγόρευση αλιείας με μηχανότρατες στο Σαρωνικό Κόλπο πήραν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και εκπρόσωποι των αλιέων. 

Η απαγόρευση κρίθηκε αναγκαία, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι έρευνες του ΕΛΚΕΘΕ, το οποίο και θα αποφανθεί για την καταλληλότητα των υδάτων και των ψαριών που προέρχονται από το Σαρωνικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ