Ανάπτυξη Ιστιοπλοίας ΑμεΑ, πρακτική και τρόποι προσέλκυσης

207

Ενημέρωση για τους ενδιαφερόμενους Ομίλους και Προπονητές διοργάνωσε η Επιτροπή ΑμεΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΙΟ την Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Την ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί πρόεδροι, έφοροι και προπονητές απο ομίλους απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ήρθαν στις εγκαταστάσεις της ΕΙΟ και παρακολούθησαν το πρόγραμμα της ημερίδας.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου της επιτροπής ΑμεΑ κ. Κέλυς Παυλίδου και ακολούθησε προβολή βίντεο με τους τρόπους ανάπτυξης της ιστιοπλοΐας ΑμεΑ από το επίπεδο των αρχαρίων έως την διοργάνωση αγώνων από την αντιπρόεδρο της επιτροπής ΑμεΑ Κατερίνα Γουλέλιου-Τσαντίλη.

Στην συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι πρόεδροι και προπονητές παρακολούθησαν πρακτικές και τρόπους εφαρμογής ιστιοπλοΐας ΑμεΑ στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο από εξειδικευμένους προπονητές, με τη συμμετοχή Αθλητών ΑμεΑ. Ο προπονητής Άκης Τσαρούχης ανέλυσε τις δυνατότητες εκμάθησης ιστιοπλοΐας, ανάλογα με τις μορφές αναπηρίας, με ό,τι σκάφη διαθέτει ο κάθε ομιλος (τριγώνου ή ανοικτής θάλασσας) και παρουσίασε τρόπους προσέλκυσης αθλητών, μεθόδους ασφαλείας και διαμόρφωσης προσβασιμότητας των ομίλων.
Ακολούθησε η παρουσίαση και ο ασφαλής τρόπος χρήσης και καθέλκυσης των ειδικών σκαφών για ιστιοπλοΐα ΑμεΑ (hansa και 2,4mr) από τον προπονητή Ιάκωβο Κικιάνη και στη συνέχεια οι αθλητές ΑμεΑ του σωματείου «Sailability Hellas» έδειξαν στην πράξη πως η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα για όλους. Προπονητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας παρακολούθησαν την προπόνηση των αθλητών ΑμεΑ με φουσκωτό στη θάλασσα.

Η ημερίδα ολοκληρωθηκε με συζήτηση που ακολούθησε κατά την οποία οι παραολυμπιονίκες (Βασίλης Χριστοφόρου, Θοδωρής Αλεξάς, Αργύρης Νοτάρογλου και Νίκος Πατεράκης) μετέφεραν την πολύχρονη εμπειρία τους και απάντησαν σε ερωτήσεις των ενδιαφερομένων ομίλων. Η επιτροπή Ανάπτυξης Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ της ΕΙΟ υποσχέθηκε την παροχή βοήθειας και στήριξης σε όποιον όμιλο της Ελλάδας επιθυμεί να αναπτύξει τμήμα ΑμεΑ.

Για την επιτυχία της πρώτης σχετικής ημερίδας η επιτροπή ΑμεΑ ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους τους ομίλους Sailability Hellas, ΙΟΠ και ΝΟΤΚ, τους αθλητές του Sailability Hellas, τους προπονητές Άκη Τσαρούχη και Ιάκωβο Κικιάνη, τον φωτογράφο Νίκο Ζάγκα και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μπιζιώτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ