Αμηχανία Όλεθρος της ΝΔ στο θέμα της Ονομασίας των Σκοπίων

Αποτελεί άλλο ένα μοναδικό κατόρθωμα της ηγεσίας της ΝΔ, αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες. Σε ένα πεδίο που θα μπορούσε να παίξει μπάλα και να φέρει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε αδιέξοδο με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, είναι εκείνη που πετάει την μπάλα στην κερκίδα ή μάλλον στα… μνήματα γιατί κατά εκεί πάει η ΝΔ του Κούλη στη Μακεδονία αλλά και γενικά.

Γράφει ο Αχέροντας

Φυσικά αυτό είναι αποτέλεσμα της μιας και μόνης αλήθειας. Βλέπουμε ένα παιχνίδι που τα πάντα έχουν κριθεί (πιθανότατα). Το θέμα είναι σε ποιανού τα χέρια θα σκάσει η βόμβα και ποιος θα έχει το μεγαλύτερο κόστος.

Η γραμμή της ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι η «κόκκινη» που είχε θέσει ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι προ δεκαετίας. Ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Οπότε δεν υπάρχει επί της ουσίας καμιά κόκκινη γραμμή. Απλά οι Σκοπιανοί τότε αποσύρθηκαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού ήθελαν και πίστευαν πως θα περάσει το «Μακεδονία» δίχως κανέναν προσδιορισμό.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη λοιπόν το πρωί της Δευτέρας στο ΣΚΑΙ ήταν σαφέστατη. Ήταν και η μόνη που θύμισε την …κόκκινη γραμμή του Καραμανλή. Διότι οι υπόλοιποι γαλάζιοι παράγοντες που βγαίνουν στα κανάλια πετάνε μόνο το «έχουμε τη θέση όπως διατυπώθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι» και τίποτε άλλο. Μην πουν καμιά…κουταμάρα κι εκτεθούν κιόλας.

Λίγο πολύ τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις ξέρουμε. Άλλωστε ορισμένα συντρόφια θεωρούν πως υπάρχει ακόμα και …μειονότητα και δεν τραβάνε κανένα ζόρι με την ονομασία. Ενδιαφέρον έχει η στάση που θα κρατήσει ο σκληροπυρηνικός παλιότερα Καμμένος. Θα τραβήξει την πρίζα ή η καρέκλα είναι πολύ γλυκιά;

Τις τελευταίες ώρες με …λαγό τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Σγουρίδη, διακινείται το σενάριο του δημοψηφίσματος. Με δεδομένο πως κάποια ελληνική κυβέρνηση, θα υποχρεωθεί να συμφωνήσει με κάτι που θα εμπεριέχει το όνομα που δεν πρέπει, δεν θα ήταν απίθανο ο Τσίπρας να αφήσει τη βόμβα να σκάσει στα χέρια του Μητσοτάκη.

Είναι τέτοια η αμηχανία της ΝΔ που πριν το ΣΚ δόθηκε γραμμή στις τοπικές της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης να μην πάρει κανένας μέρος στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται. Απλούστατα για δύο λόγους: Ο Κυριάκος δεν μπορεί να κατεβάσει κόσμο για κάτι που έτσι κι αλλιώς το κόμμα του έχει δεσμευτεί πως θα πράξει. Μια σύνθετη ονομασία με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Ο δεύτερος είναι πως στη ΝΔ πιστεύουν ότι τα πράγματα στη Μακεδονία πλέον ως προς τις κινητοποιήσεις ρυθμίζονται από τους σκληρούς της δεξιάς. Από εκείνους που ο Σαμαράς ήθελε να κλείσει φυλακή. Ακόμα κι αν δεν ισχύει αυτό, ο φόβος της ηγεσίας της ΝΔ πως πίσω από τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 21 Γενάρη, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, δίνει στο 3ο κόμμα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων τεράστιο έρεισμα και δυναμική. Η στήλη είναι σε θέση να ξέρει πως το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου παίζει μπάλα κοντά στο 10% στη Μακεδονία γενικώς, ενώ πιο συγκεκριμένα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη παίζει και κοντά στο 12%.

Επίσης τον τελευταίο καιρό διακινούνται σενάρια για τη δημιουργία κόμματος δεξιότερα της ΝΔ με βάση τη Μακεδονία. Ο Μητσοτάκης που έκανε το λάθος να τα βάλει με τον Σαββίδη και μέσω του ΠΑΟΚ πάει να χάσει την μπάλα σε μια τεράστια δεξαμενή ψηφοφόρων της ΝΔ. Η μπάλα συνάμα έχει πάρει άγρια και τους Βορίδη και Άδωνι. Ο Μητσοτάκης με την παθητική στάση του και με την ιδέα να συμβουλεύσει τα γαλάζια στελέχη να μην πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις προκαλεί τον παραδοσιακό κόσμο του κόμματος στη Μακεδονία. Που βέβαια δεν αντέχει και πολύ το όνομα Μητσοτάκης…

ΥΓ: Οι Καραμανλικοί Νεοδημοκράτες μήπως είναι πάλι πιο κοντά στον Τσίπρα, παρά στον Μητσοτάκη;

ΥΓ1: Μη νομίζετε πάντως πως ο Μητσοτάκης δεν αισθάνεται ανασφάλειες. Στέλεχος πολύ κοντά του, έλεγε πρόσφατα πως ψαλίδισαν τις τηλεοπτικέςεμφανίσεις του αντιπροέδρου Γεωργιάδη γιατί «έπρεπε να του κόψουμε τη φόρα».

Αχέροντας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ