Αμερικανός πρέσβης: η Ελλάδα θα πλεύσει σε ήρεμα νερά για περίπου δύο χρόνια

118

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας έχει πλέον μια ευκαιρία να διαμορφώσει ένα νέο αφήγημα (…). Υποθέτοντας ότι η διαδικασία θα προχωρήσει και η επόμενη εκταμίευση πραγματοποιηθεί, η Ελλάδα θα πλεύσει σε ήρεμα νερά για περίπου δύο χρόνια», δηλώνει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Πάιατ σημειώνει: «Το συμφέρον των ΗΠΑ είναι να δουν μια Ελλάδα, σύμμαχο χώρα στο ΝΑΤΟ και μέλος της ευρωζώνης να βγαίνει από τον επταετή κύκλο οικονομικής κρίσης και να πορεύεται σε έναν δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης». Από την οπτική αυτή, όπως παρατηρεί, οι ΗΠΑ είναι πολύ ικανοποιημένες «από την είδηση για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». «Είμαι αισιόδοξος ότι τώρα θα δούμε ταχεία πρόοδο προς το Eurogroup της 22ας Μαϊου που θα εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης» υπογραμμίζει ο Αμερικανός πρέσβης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, θα μεταβεί τον Ιούνιο, ο ίδιος μαζί με τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στις ΗΠΑ για «να περιγράψω τις ευκαιρίες που βλέπω για διευρυμένες εμπορικές σχέσεις και επενδύσεις».

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ