Αμάλ Χουσάιν: «Έσβησε» από την πείνα το σύμβολο της ανθρωπιστικής κρίσης

Η Αμάλ Χουσάιν, που έγινε σύμβολο της ανθρωπιστικής κρίσης στην εμπόλεμη Υεμένη αφού φωτογραφήθηκε από τον Τάιλερ Χικς για τους New York Times, πέθανε την Πέμπτη σε καταυλισμό προσφύγων.

Την φωτογραφία της δημοσίευσαν οι «New York Times» την προηγούμενη εβδομάδα, ανάγοντάς την σε σύμβολο του λιμού στην Υεμένη.

Η Αμάλ Χουσάιν, που έγινε σύμβολο της ανθρωπιστικής κρίσης στην εμπόλεμη Υεμένη αφού φωτογραφήθηκε από τον Τάιλερ Χικς, πέθανε σε καταυλισμό προσφύγων στη χώρα χθες, ανέφερε η εφημερίδα στους Times.

Η μητέρα της Μάριαμ Άλι δήλωσε: «Η καρδιά μου έχει ραγίσει. Η Αμάλ πάντα χαμογελούσε. Τώρα ανησυχώ και για τα άλλα μου παιδιά».

Aξίζει να υπενθυμίσουμε ότι δεν πέρασαν λίγες ώρες από τη στιγμή της δημοσίευσης ενός άρθρου των New York Times σχετικά με τις πολεμικές συγκρούσεις και την πείνα στην Υεμένη, και το Facebook δε, είχε διαγράψει τις αναρτήσεις αναγνωστών που είχαν προσπαθήσει να μοιραστούν στα προφίλ τους το άρθρο.

Η Υεμένη, η φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, σπαράσσεται εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια από τον πόλεμο στον οποίο αντιπαρατίθενται η κυβέρνηση που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και οι σιίτες αντάρτες Χούτι, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους αμάχους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ