Αλεξάνδρα Γκανά: Γνωρίστε την μέσα από την ομιλία της στον Ναυτικό Όμιλο

Μεγάλωσα στα ναυπηγεία του Περάματος και στο λιμάνι της καρβουνόσκαλας , στο Κερατσινι …..μία από τις κόρες ενός αυτοδημιούργητου πλοιοκτήτη ο οποίος πίστευε στο γυναικείο ταλέντο και δυναμική .

Σπούδασα στην Αγγλία όπου και δούλεψα κάποια χρόνια στον συγκεκριμένο κλάδο και ναι! …. είμαι από αυτές που πιστεύουν ότι το αν είσαι γυναίκα ή άντρας δεν έχει καμία σημασία μπροστά στο να είσαι άξιος άνθρωπος .

Ποτέ δεν ένιωσα ότι υστερώ λόγω του φύλου μου και πάντα εισέπραττα τον σεβασμό και την αποδοχή από τους ανθρώπους του χώρου .

Το ότι η ναυτιλία είναι χώρος ανδροκρατούμενος -για εμένα – αφορά μόνο την στατιστική και τα μαθηματικά. Η ναυτιλία χωράει όσους μπορούν και όσους  αντέχουν!!!! Όσους γνωρίζουν, αφοσιώνονται και επιμένουν , χαρακτηριστικά που διέπουν και την γυναικεία φύση .

Την αποδοχή και τον σεβασμό δεν τον απαιτούμε από κανέναν…. τον διεκδικεί και τον κερδίζει η συνέπεια, οι γνώσεις  και η συνεχόμενη προσπάθεια μας.

Με ρώτησαν αν κουράζομαι ,αν μετανιώνω για την επαγγελματική μου επιλογή  και απάντησα πως ειμαι ενας τυχερός  ανθρωπος!!!

Με ρώτησαν αν θα συμβούλευα τα νέα κορίτσια να ασχοληθούν με αυτόν τον κλάδο… να τον αγαπήσουν θα τα συμβούλευα, όχι απλά να ασχοληθούν  …. αγόρια και κορίτσια!!!!!

Μεγάλωσα στα ναυπηγεία του Περαματος και στο λιμάνι της καρβουνοσκαλας , στο Κερατσινι …..μία από τις κόρες ενός αυτοδημιούργητου πλοιοκτήτη ο οποίος πίστευε στο γυναικείο ταλέντο και δυναμική . Σπούδασα στην Αγγλία όπου και δούλεψα κάποια χρόνια στον συγκεκριμένο κλάδο και ναι! …. είμαι από αυτές που πιστεύουν ότι το αν είσαι γυναίκα ή άντρας δεν έχει καμία σημασία μπροστά στο να είσαι άξιος άνθρωπος .Ποτέ δεν ένιωσα ότι υστερώ λόγω του φύλου μου και πάντα εισέπραττα τον σεβασμό και την αποδοχή από τους ανθρώπους του χώρου . Το ότι η ναυτιλία είναι χώρος ανδροκρατούμενος -για εμένα – αφορά μόνο την στατιστική και τα μαθηματικά. Η ναυτιλία χωράει όσους μπορούν και όσους αντέχουν!!!! Όσους γνωρίζουν, αφοσιώνονται και επιμένουν , χαρακτηριστικά που διέπουν και την γυναικεία φύση . Την αποδοχή και τον σεβασμό δεν τον απαιτούμε από κανέναν…. τον διεκδικεί και τον κερδίζει η συνέπεια, οι γνώσεις και η συνεχόμενη προσπάθεια μας. Με ρώτησαν αν κουράζομαι ,αν μετανιώνω για την επαγγελματική μου επιλογή και απάντησα πως ειμαι ενας τυχερός ανθρωπος!!! Με ρώτησαν αν θα συμβούλευα τα νέα κορίτσια να ασχοληθούν με αυτόν τον κλάδο… να τον αγαπήσουν θα τα συμβούλευα, όχι απλά να ασχοληθούν …. αγόρια και κορίτσια!!!!! ( από την χθεσινή ομιλία στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας 🙂) Καλημμμμεεεραααααα❤️⚓️😍

Gepostet von Alexandra Gana am Freitag, 2. November 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ