Ακούει η Πειραιώς;

186

Του «Νεοδημοκράτη»

 

Ασκώντας μία αλλοπρόσαλλη πολιτική ο νέος δήμαρχος Καλλιθέας Δ Κάρναβος, δεν έχασε μόνον το ηθικό πλεονέκτημα, που ένας σημαντικός αριθμός πολιτών, πίστευε πως το διέθετε. Συνετρίβη και ιδεολογικά στο χώρο των νεοδημοκρατών, καθώς έδωσε σε στελέχη των ΑΝΕΛ σημαντικές διοικητικές θέσεις για να απολαύσει ένα σωρό κυβερνητικών διευκολύνσεων, με σημαντικότερη την προκλητική Απόφαση Κουντουρά για την παραλία.

Συνέχισε ταυτόχρονα – αλλά σε υπέρμετρο βαθμό  – όλα αυτά για τα οποία κατηγορούσε τους προηγούμενους. Ρουσφετολογία και παλαιοκομματισμό.

Η ιδεολογική ήττα του Κάρναβου δεν σημαίνει αυτομάτως και ήττα των ιδεών της Ν. Δημοκρατίας στην Καλλιθέα. Θα πρέπει να κυριαρχήσουν  πλήρως και χωρίς συμβιβασμούς οι αρχές του φιλελευθερισμού στο εσωτερικό της κομματικής οργάνωσης και να αφυπνιστούν οι οπαδοί της σε άλλη κατεύθυνση.

Η διακριτική στάση του Σκανδαλάκη και των δημοτικών του συμβούλων απέναντί στον Κάρναβο, διακρίνεται από ευγένεια και ήθος, αλλά μόνο βοήθεια προς τη Νέα Δημοκρατία και τους νεοδημοκράτες δεν είναι. Το μόνο που αντιλαμβάνονται οι πάντες είναι ότι δεν ενδιαφέρεται να πολιτευτεί ξανά σε τοπικό επίπεδο.

Το πιο δύσκολο κομμάτι στη δημοτική θητεία του Κάρναβου ήταν αυτές οι συγκολλήσεις με την πινακίδα του Ανεξάρτητου, στη στελέχωση των πολιτικών θέσεων του δημοτικού μηχανισμού από κυβερνητικούς και αντικυβερνητικούς. Η παρουσία των Υπευθύνων αυτοδιοίκησης της ΝΔ και των ΑΝΕΛ στο συνδυασμό Κάρναβου μόνο τιμή δεν περιέχει για τους ίδιους αλλά και τις πολιτικές τους φιλοδοξίες να εκλεγούν στη Β Αθηνών, αφού θα έχουν απέναντί τους τις υγιείς τοπικές δυνάμεις και των δύο κομμάτων που διαφωνούν με τη δημοτική αρχή που υπηρετούν.

Oι νεοδημοκράτες και οι ψηφοφόροι του ευρύτερου δεξιού ιδεολογικού χώρου, τα στελέχη του συνδυασμού Σκανδαλάκη καθώς και τα ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι απογοητευμένα τόσο από τη διαχρονική όσο και τη σημερινή πολιτική του Κάρναβου για την πόλη τους. Αναζητούν τρόπο έκφρασης στα δημοτικά που σίγουρα θα βρεθεί, έγκαιρα αυτή τη φορά…

Αυτό το οποίο χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία στην Καλλιθέα, είναι να δώσει δείγματα γραφής της φιλελεύθερης πολιτικής της, και να μη χρεωθεί την αδιέξοδη και αποτυχημένη πολιτική του Δημάρχου της. Οι σύμβουλοι του Προέδρου πρέπει να αποθαρρύνουν την όποια δημόσια εμφάνισή του Κάρναβου ξανά δίπλα του – όπως αυτή στο καφενείο – η οποία προκάλεσε ρήγμα και πλήθος αντιδράσεων στους οπαδούς της.

Ο Πρόεδρος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως επιθυμεί μια σημαντική μεταβολή για την Ελλάδα, μια μεταβολή που δεν έχει καμία σχέση με αντιλαϊκές πολιτικές του παρελθόντος όπως αυτές του δημάρχου «μέλους» της που με τις συντηρητικές ιδεοληψίες του, τις διπολικές συμπεριφορές του, την αδιαφορία στα προβλήματα των πολιτών και την παντελή έλλειψη έργου έχει παγώσει την κοινωνία της πόλης μας.

Στον ζωτικό τομέα της δημόσιας τάξης, η μπαχαλοποίηση και η ανομία που επικρατούν σήμερα, δεν έχουν προηγούμενο. Δεν χρειάζονται πολλά. Τα ίδια και ακόμα χειρότερα και στους τομείς του Πολιτισμού, της Υγείας, της Παιδείας και της ισονομίας.

Αυτό που λείπει είναι, πρωτίστως, αποφασιστικότητα και προγραμματικό σχέδιο. Ο Κάρναβος δεν ασχολείται με την πόλη, είναι εγκλωβισμένος σε μια φάση εσωστρέφειας, προσπαθώντας να συμβιβάσει τα συμβίβαστα, τους νεοδημοκράτες με τους ΑΝΕΛ και  τους χρυσαυγήτες με τη την προσχώρηση από το ΠΑΣΟΚ. Η όλη επικοινωνιακή του πολιτική εκφράζεται με ασήμαντες εκδηλώσεις-πανηγύρια και χοντροκομμένες πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο των σχολείων και των φορέων της πόλης. Πολιτική του είναι ότι όποιος δεν αλώνεται και δε χειραγωγείται – με το καλό ή το άγριο – είναι αντίπαλος του. Στρατηγική του το διαίρει και βασίλευε. Το μόνο που τον απασχολεί είναι η μη διάλυση και η διεύρυνση του συνδυασμού του.

Αν δεν προχωρήσει η ηγεσία του κόμματος σε βαθειά ανανέωση και αναθεώρηση της τακτικής – ολίγων ευτυχώς – στελεχών της απέναντι στους αντάρτες που την πρόδωσαν στην Καλλιθέα, τότε πολύ δύσκολα θα επιτύχει ένα κάλο αποτέλεσμα εδώ.

Ο Κάρναβος διευκολύνει την αποστασιοποίηση αυτή με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του ότι δεν επιθυμεί κομματική στήριξη, αποδεσμεύοντας τη ΝΔ από το να ταυτιστεί μαζί του.

Μελανό σημείο για τους νεοδημοκράτες η παρουσία του δίπλα στον Πρόεδρο στο καφενείο, όπου προσπάθησε να καπηλευτεί τη δημοτικότητα του Προέδρου, επιτυχαίνοντας ακριβώς το αντίθετο.

Οι νεοδημοκράτες δε ξεχνούν και δε συγχωρούν τους προδότες. Φρέσκιες ιδέες Πρόεδρε σε παλιά και σκουριασμένα μυαλά δε χωρούν.

Βέβαια, το μεγάλο ζητούμενο είναι προηγουμένως, η χώρα να βαδίσει με ομαλότητα προς τις εκλογές. Κάτι που δεν είναι δεδομένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ