ΑΚΕΡΑΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΠΙΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΚΕΡΑΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΠΙΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙ ΤΡΙΕΤΙΑ ΜΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περίμενα να λήξει η απίστευτη ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων με τη βλάβη στην ΕΥΑΘ για να αποκαταστήσω με γεγονότα την πραγματικότητα που η κυβέρνηση, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και η διοίκηση της ΕΥΑΘ διαστρεβλώνουν σκόπιμα με σκοπό να αποσείσουν τις τεράστιες τους ευθύνες. Όσον αφορά στην τραγική διαχείριση προφανώς δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι φταίνε οι προηγούμενοι. Ψελλίζουν όμως δικαιολογίες για το έργο «Κατασκευή επέκτασης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Θεσσαλονίκης-Φάση Α2», που δημοπρατήθηκε το καλοκαίρι του 2012 και δεν κατακυρώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών στο οποίο ήμουν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων. Αποσιωπούν όμως ότι υπήρχε επώνυμη καταγγελία τότε για τα τεχνικά κριτήρια τα οποία υπήρχαν στα τεύχη του διαγωνισμού και ότι η προσπάθεια μας να επαναδημοπρατήσουμε το έργο προσέκρουσε στην προσφυγή του μειοδότη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η σημερινή κυβέρνηση ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2015 και μπορούσε να είχε εξασφαλίσει τη χαμένη χρηματοδότηση και να επαναδημοπρατήσει το έργο, χρησιμοποιώντας το Τμήμα Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Υποδομών που εκτελεί αντίστοιχα έργα εθνικής προτεραιότητας. Μόλις όμως το Μάρτιο του 2017 η ΕΥΑΘ υπέβαλε έγγραφο στο Υπουργείο ότι απαιτούνται σημαντικές τροποποιήσεις της εγκεκριμένης μελέτης και στις 29 Μαρτίου 2017 το Υπουργείο ανακάλεσε τη διαδικασία του διαγωνισμού. Από τότε πέρασε ένας χρόνος και μόλις στις 9 Μαρτίου 2018 υπέβαλε η ΕΥΑΘ φάκελο στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση από τα Π.Ε.Π.

Πως μπορεί ο κ. Σπίρτζης να ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το έργο, το οποίο σημειώνω θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση του προβλήματος χωρίς να αποτελεί και λύση του.

Στράτος Σιμόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ