Αδέσποτα… «Πολιτικοί απατεώνες» η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας; (2ο)

339

 

Ήταν ένα δημοτικό συμβούλιο με μεγάλη ένταση το χθεσινό 21/6/2017 στην Καλλιθέα.

Ένα από τα ζητήματα που προκάλεσαν μεγάλη ένταση ήταν η μουσική εκδήλωση της φιλοζωικού σωματείου Καλλιθέας με το Δήμο Καλλιθέας στη πλατεία Δαβάκη.

Στη συγκεκριμένη συζήτηση ο κος Γαλανόπουλος -αρμόδιος Αντιδήμαρχος στη προηγούμενη Διοίκηση και για τη προστασία των αδέσποτων ζώων – κατήγγειλε τη Διοίκηση ότι καμία ουσιαστική φροντίδα δεν παρέχει στα αδέσποτα της Καλλιθέας – αφού δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ για πρόληψη –  και ρώτησε που βρίσκονται σήμερα αυτά αφού εξαφανίστηκαν από την πόλη. Το μόνο που ενδιέφερε τη Διοίκηση μέχρι τώρα ήταν να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στη δημοτική επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος προστασίας με δικά της πολιτικά πρόσωπα και να μη διορίσει σε αυτήν έναν από τους πολλούς κτηνιάτρους της Καλλιθέας αλλά τον κτηνίατρο της εταιρίας του εργολάβου. Δηλαδή ο ελέγχων πλέον είναι ο ίδιος ο ελεγχόμενος.

Αναφορικά με την εκδήλωση είπε ότι μπορεί να πήγε καλά από μουσικής πλευράς  αλλά ήταν απαράδεκτο το 80% των δωρεών από Καλλιθεάτες για τα αδέσποτα της πόλης τους να φορτωθούν και να αναχωρήσουν για άγνωστη κατεύθυνση εκτός Καλλιθέας αφήνοντας στη φιλοζωική Καλλιθέας μόλις το 20% Τι είδους συμφωνία κάνατε και με ποιόν να φύγουν οι δωρεές;

 

Η κα Πάσχου απήντησε ότι δεν είναι αυτή αρμόδια αλλά ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και συνέχισε λέγοντας στον κ Γαλανόπουλο  ότι είχε αφήσει χρέος 2000 ευρώ στην εταιρία προστασίας όταν άλλαξε η διοίκηση. Φυσικό ήταν να εκραγεί ο κ. Γαλανόπουλος αποκαλώντας την απατεώνισσα για αυτά τα οποία λέει.

Προφανώς ο όρος ακούστηκε σε πολιτικό διάλογο και είχε πολιτικό νόημα, βρήκε όμως το πάτημα η διοίκηση να περάσει στην αντεπίθεση μη έχοντας πολιτικά επιχειρήματα ζητώντας από τον κ Γαλανόπουλο να ανακαλέσει, πράγμα που έκανε, απλώς συμπλήρωσε-διευκρίνισε με τον όρο «πολιτική απατεώνισσα», γεγονός που ικανοποίησε!!! τον Δήμαρχο κ. Κάρναβο, τον Προεδρεύοντα κ. Γαιτάνη και την Αντιδήμαρχο κ. Πάσχου και το θέμα   που δημιούργησαν θεωρήθηκε λήξαν.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Καλλιθέας που Διοίκηση Δήμου αποδέχεται τέτοιον χαρακτηρισμό και τον βρίσκει ικανοποιητικό. Αυτό αντιλαμβανόμαστε ότι δίνει το δικαίωμα στον καθένα από εδώ και πέρα να τους αποκαλεί πολικούς απατεώνες και να μην ενοχλούνται!!!! (Υπάρχει το σχετικό βίντεο για κάθε ενδιαφερόμενο).

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη συζήτηση πήρε το λόγο και μέλος του φιλοζωικού σωματείου Καλλιθέας το οποίο καυτηρίασε την ασκούμενη από το Δήμο πολιτική στον τομέα των αδέσποτων ζώων της πόλης, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του κ. Γαλανόπουλου λέγοντας ότι δεν έχουν κανένα στοιχείο για το τι έγιναν τα αδέσποτα που εστάλησαν στην Παιανία.

Πιστεύουμε ότι η κ Πάσχου έχει ηθική υποχρέωση να δώσει μια απάντηση με στοιχεία για την τύχη των αδέσποτων μετά την Παιανία τόσο στην επιτροπή και τον κ Γαλανόπουλο, όσο και στους πολίτες (που δεν έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο) και ο κ. Κωστάκης αντίστοιχα μια απάντηση για το αν υπήρχε συμφωνία να πάρουν κάποιοι εκτός Καλλιθέας και ποιοι είναι αυτοί το 80% των δωρεών των φιλόζωων στην εκδήλωση για τα αδέσποτα της πόλης μας (απέφυγε να τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο αν και η κ Πάσχου παρέπεμψε σε αυτόν).

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι τα ζώα που έχουν δεχτεί περίθαλψη πρέπει έχουν εμφανή λουράκια και να βρίσκονται σε συγκεκριμένες γειτονιές τη πόλης. Εσείς μήπως τα είδατε;

Κατά τα λοιπά δε θα τη θεωρούσαμε και τόσο επιτυχημένη την εκδήλωση από πλευράς προσδοκιών της διοίκησης κρίνοντας από τις κενές καρέκλες. Το κόστος των 1600 ευρω θα μπορούσε να δοθεί απευθείας στη φιλοζωική Καλλιθέας. Ευτυχώς οι Καλλιτέχνες ήταν δωρεάν.

Καρέκλες που δε χρησιμοποιήθηκαν250 άτομα για 1000 καρέκλες

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ