«Έφυγε» ο Μοσχατιώτης Νίκος Σελλάς.

Φτωχότερο το Μοσχάτο από σήμερα, έφυγε πρόωρα  από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, ο γνωστός Μοσχατιωτης Νίκος Σελλάς.

Πριν λίγο (1/9/18) πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του γνωστού Μοσχατιώτη Νίκου Σελλά, το θλιβερό γεγονός το ανακοίνωσαν φίλοι και συνεργάτες του μέσω του facebook. Τον τελευταίο καιρό τον ταλαιπωρούσε σοβαρό προβλήματα υγείας.

«Ο Νικός Σελλάς σαν να ήταν χθες, από τα παιδικά του χρόνια στην Ρήγα Φεραίου στο τότε ΚΚΕ ΕΣ, τελευταία με τους Οικολόγους, έχει ασχοληθεί για πολλά χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενεργός στα κοινά της πόλης μας….» γράφει φίλος του στο facebook.

Καλό ταξίδι και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.


Ο Νίκος Σελλάς, πρώην δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης το 2010 με την παράταξη του Κώστα Δράκου, 6 Μαΐου 2012 ήταν υποψήφιος Βουλευτής της Β’ Αθηνών με τους Οικολόγους Πράσινους.Ποιος είναι ο Νίκος Σελλάς δείτε το βιογραφικό του…. Ο Νίκος Σελλάς γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και κατοικούσε όλη του τη ζωή στο Μοσχάτο.  Χημικός Μηχανικός και Υγιεινολόγος Μηχανικός και εργαζόταν πάνω από 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα για την υλοποίηση μελετών σε θέματα περιβάλλοντος (διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση υδατικών πόρων, επεξεργασία λυμάτων, επεξεργασία στερεών αποβλήτων, κλιματικές αλλαγές, ατμοσφαιρική ρύπανση, διαχειριστικά σχέδια), τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Νίκος Σελλάς ασχολούνταν αδιαλείπτως με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Μοσχάτου από το 1982, τόσο με συμμετοχή σε εκλογικές αναμετρήσεις όσο και με υποστήριξη του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου. Στέλεχος της δημοτικής κίνησης «Πολίτες εν δράσει…» και της κίνησης πολιτών «Μεσοποταμία».

Κατά περιόδους συμμετείχε ενεργά σε κινήματα πόλης και οικολογικές οργανώσεις (Εναλλακτική κίνηση Οικολόγων, Φίλοι του Ποδήλατου, WWF, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης κ.ά.).

Τα τελευταία χρόνια αιχμή της δράσης του ηταν η προστασία των ελεύθερων χώρων στις πόλεις και κυρίως η προστασία της παραλιακής ζώνης του Μοσχάτου (αλλά και όλου του Φαληρικού όρμου) από τις επιβουλές των Ολυμπιακών Ακινήτων.

Το φθινόπωρο του 1989 ήταν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές στην Κέρκυρα (τόπος καταγωγής του) με τους Οικολόγους Εναλλακτικούς και το 1994 υποψήφιος του πράσινου συνδυασμού στις ευρωεκλογές. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων και στις εθνικές εκλογές του 2007  υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ήταν υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ