Ένα μωρό αναζητά συμβατό δότη

Ο μόλις 10 μηνών Ηλίας Αργυροκαστρίτης πάσχει από μία σπάνια πάθηση του ανοσοποιητικού συστήματος και χρειάζεται άμεσα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών.

Η οικογένειά του εδώ και μήνες αναζητά συμβατό δότη στην Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών, χωρίς όμως να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βρει συμβατό δείγμα.

Όσοι θα θέλατε να βοηθήσετε, τόσο τον μικρό Ηλία, όσο και όσους συνανθρώπους μας αναζητούν έναν συμβατό δότη, μπορείτε να επισκεφθείτε τα γραφεία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ«, καθημερινά 9.00 – 19.00, ή κάποιο από τα Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Δοτών της περιοχής σας όπου:

1) Θα ενημερωθείτε λεπτομερώς για τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων
2) Θα συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής δότη
3) Θα σας γίνει λήψη μικρής ποσότητας αίματος ή στοματικού επιχρίσματος (σάλιου).

Αν υπάρχει δυσκολία πρόσβασης, επικοινωνήστε με τον Σύλλογο στο 210 77 75 615-16, για να σας στείλει έναν φάκελο μέσα στον οποίον θα βρείτε ενημερωτικό έντυπο για τη δωρεά μυελού των οστών, μία αίτηση εγγραφής, καθώς και υλικά για να συλλέξετε μόνοι σας το δείγμα, μαζί με οδηγίες, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Να πούμε ότι αν και η παγκόσμια κοινότητα αριθμεί σήμερα 30 εκατομμύρια δότες, ο αριθμός είναι πολύ μικρός καθώς πολλοί συνάνθρωποί μας με σοβαρές παθήσεις, και μικρά παιδιά, αγωνιούν καθημερινά να βρουν έναν συμβατό εθελοντή δότη με πιθανότητα 1 στις 100 χιλιάδες.

Για αυτό, ας ενημερωθούμε όλοι μας και ας γίνουμε κομμάτι αυτής της αλυσίδας που καθημερινά σώζει ζωές σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον μικρό Ηλία, επισκεφθείτε τη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook: Ηλίας Αργυροκαστρίτης. Ένα μωρό αναζητεί συμβατό δότη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ