Έναρξη για το 27ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

  • Από τις 18/5/18 έως και τις 7/7/18 τα σχολεία μας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και η Ένωση Γονέων παρουσιάζουν θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις, μουσικά δρώμενα με ελεύθερη είσοδο!
  • Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων: 19.00

Το 27ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους μικρούς και τους μεγαλύτερους φίλους του για άλλη μία χρονιά, με πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων από τη μαθητική και εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος «Μασκώτ» στον Ταύρο (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 2) και το θεατράκι στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου) φιλοξενούν για δύο μήνες, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα που έχουν ετοιμάσει τα σχολεία μας, οι Σύλλογοι Γονέων και η Ένωση Γονέων, το Πνευματικό μας Κέντρο και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Στο Φεστιβάλ συμμετέχει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΣΤΑΘΜΟΣ και το ΚΔΑΠ «Δημήτρειο», ενώ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχουν οργανωθεί δύο παράλληλες εκδηλώσεις που απευθύνονται στο σύνολο των συμμετεχόντων του Φεστιβάλ. Το αφιέρωμα στην μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου με παρουσιάσεις, προβολές, χορευτικά δρώμενα και εκθεσιακό υλικό και η πρώτη παρουσίαση του σατιρικού έργου Επισκοπούντες, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Λουκιανού.

Η έναρξη για το Μαθητικό Φεστιβάλ γίνεται αυτή την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, στις 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο, με το 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου και δύο παραστάσεις. Τη θεατρική παράσταση «Σαν παλιά Φυσαρμόνικα» και την μουσικοχορευτική παράσταση: «Χορεύοντας γράφω στη γη αυτά που η ψυχή μου θέλει».

Ακολουθεί τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 η μουσικοθεατρική παράσταση: «Μελιστορίσματα». Ένα ταξίδι σε γεγονότα-σταθμούς της Ελληνικής ιστορίας του 20ου αιώνα, με όχημα τη λογοτεχνία και την μουσική.

Το πλήρες πρόγραμμα του μαθητικού φεστιβάλ έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου: www.dimosmoschatoutavrou.gr .

O Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Για άλλη μία χρονιά η μαθητική και εκπαιδευτική μας κοινότητα, οι γονείς και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου μας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στήσουν ένα Φεστιβάλ γεμάτο θέαμα, ψυχαγωγία, παράδοση, προβληματισμό, μα πάνω από όλα ζωντάνια και αισιοδοξία! Είμαι σίγουρος ότι θα αγκαλιάσουμε όλοι με την παρουσία μας τις προσπάθειες των συμμετεχόντων, επιβραβεύοντάς τους για άλλη μία χρονιά με το πιο δυνατό μας χειροκρότημα!»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ