Έκτακτη σύσκεψη για το χτύπημα στη Συρία

Έκτακτη συνεδρίαση του NATO, σε επίπεδο πρεσβευτών, θα λάβει χώρα το απόγευμα ώστε οι Σύμμαχοι να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στη Συρία.

Κατά τη σύσκεψη οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία θα ενημερώσουν τους εταίρους τους για τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα εναντίον εγκαταστάσεων που ανήκουν στο συριακό χημικό οπλοστάσιο.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις επιδρομές, τονίζοντας πως τα πλήγματα θα υποβαθμίσουν τις δυνατότητες του καθεστώτος Άσαντ να επιτίθεται στον συριακό λαό με χημικά όπλα.

«Η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη και οι υπαίτιοι πρέπει να είναι υπόλογοι» για τις πράξεις τους, συμπλήρωσε.

Στόχοι των πληγμάτων ήταν ερευνητικό κέντρο στην περιοχή της Δαμασκού, όπου σύμφωνα με τις ΗΠΑ δοκιμάζονται και παράγονται χημικά και βιολογικά όπλα, αποθήκη στην περιοχή της Χομς, όπου πιστεύεται ότι φυλασσόταν αέριο σαρίν, και ένας ακόμα αποθηκευτικός χώρος κοντά στη Χομς, που φιλοξενούσε διοικητική εγκατάσταση.

Αφορμή για τις επιδρομές ήταν οι καταγγελίες ότι οι συριακές τακτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της ανταρτοκρατούμενης πόλης Ντούμα, πριν από μία εβδομάδα, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων αμάχων.

skai.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ