Άδειες Ραδιοφώνου…

Μέρες ραδιοφώνου: Ήρθε η ώρα του ψηφιακού ραδιοφώνου και φυσικά του αντίστοιχου διαγωνισμού, κατά τα πρότυπα της ψηφιακής τηλεόρασης.

Έτσι, ένα από τα πρώτα έργα που κλήθηκε να αναλάβει η νέα Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, είναι να «τρέξει» για λογαριασμό του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής τη δημοπρασία για τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ραδιοφωνικής Ευρυεκπομπής.

Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για τη δημιουργία ενός ή περισσότερων παρόχων ψηφιακής ραδιοφωνικής εκπομπής -κατά το πρότυπο της Digea- καθώς αυτό που σε πρώτη φάση θα αδειοδοτηθεί είναι οι πάροχοι δικτύου ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής.

Όπως έχει ακολουθηθεί και στην περίπτωση της τηλεόρασης, ο πάροχος δικτύου πρέπει να είναι διαφορετικό νομικό πρόσωπο από αυτό της παροχής της υπηρεσίας του ραδιοφώνου, κάτι ωστόσο που δεν αποκλείει τη συμμετοχή ίδιων φορέων και στα δύο διαφορετικά νομικά πρόσωπα (δηλαδή του παρόχου δικτύου και του παρόχου της υπηρεσίας).

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την προσέγγιση της πολιτικής ηγεσίας αυτή τη φορά, ώστε να κάνουμε τις συγκρίσεις σε σχέση με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά για την απόδοση άδειας εκπομπής της Digea.

Το χρονοδιάγραμμα απόδοσης ψηφιακών ραδιοφωνικών αδειών προβλέπει την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τις 24 Μαΐου 2018.

Για την Αθήνα, προβλέπονται θέσεις για 108 ραδιοφωνικούς σταθμούς, για τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Βόλο από 54, κ.ο.κ.

Αν και είναι ακόμα νωρίς, φανταζόμαστε ότι θα δούμε πολλά επεισόδια στο επερχόμενο σήριαλ και σίγουρα μπόλικη πολιτική αντιπαράθεση αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Stay tuned (κυριολεκτικά)!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ